Voor deze avond breng je één of (maximaal) twee afgedrukte foto(‘s) mee, opgeplakt en eventueel voorzien zijn van een passe-partout en bij voorkeur 30 x 45 cm i.v.m. de zichtbaarheid. Breng foto’s mee waar je zelf helemaal achter staat. De meegebrachte foto(‘s) leg je bij aankomst op stapel één (en/of twee).
De foto’s uit stapel één worden stuk voor stuk op ‘de bok’ gezet en de maker verteld wat hem ertoe heeft gezet deze foto op deze manier te nemen.
Als je enig houvast wilt over hoe je dat zou kunnen doen vind je hier tips.
Leden kunnen daarna vragen stellen en/of opmerkingen maken of je foto.
Als er, na de pauze, nog tijd genoeg is wordt ook stapel twee besproken.
Als alles besproken is worden de foto’s langs de wanden geplaatst en voorzien van een A of B nummer. Iedereen kan daarna op papier stemmen op de foto’s *:

  • minimaal één stem
  • maximaal drie stemmen
  • minimaal één stem in groep A is (bij minimaal drie foto’s in groep A)
  • meerdere stemmen in groep A mag.
  • geen, één of twee stemmen in groep B.

waarbij het (bij meer dan twee foto’s uit groep B) verplicht is minimaal één stem in groep B uit te brengen. Maximaal mag op drie foto’s worden gestemd; minder mag ook. Aan de hand van het aantal stemmen worden een aantal foto’s genomineerd. Dit betekent dat die foto’s kans maken op selectie voor tentoonstellingen en/of voor opname in het jaarboek. De richtlijnen voor het nomineren vind je hier.

* Zie ook nomineren in groep A en B.