Voor deze avond breng je één of (maximaal) twee afgedrukte foto(‘s) mee, opgeplakt en eventueel voorzien zijn van een passe-partout en bij voorkeur 30 x 45 cm i.v.m. de zichtbaarheid bij de eindpresentatie. A4 is echter geen probleem voor de bespreking zoals je verderop zult lezen. Breng foto’s mee waar je zelf helemaal achter staat.
De meegebrachte foto(‘s) leg je bij aankomst op stapel één (en/of twee). Vanuit de twee stapels worden vier aparte stapels gemaakt die over vier groepen worden verdeeld. In elke groep wordt elke foto besproken onder begeleiding van een “bespreek-leider”. Er worden zeer korte aantekeningen gemaakt van de opmerkingen van de verschillende leden in de groep.
Na bespreken worden de stapels doorgegeven aan de volgende groep waarna met een verse set foto’s weer een bespreking/beschouwing van de foto’s wordt genoteerd. Meestal wordt na het bespreken van twee stapeltjes een pauze ingelast.
Als, na de pauze, alle leden alle stapels hebben gezien en besproken worden de foto’s langs de wanden geplaatst en voorzien van een A of B nummer. Iedereen kan daarna op een papiertje zijn stemmen inleveren *:

  • minimaal één stem
  • maximaal drie stemmen
  • minimaal één stem in groep A is (bij minimaal drie foto’s in groep A)
  • meerdere stemmen in groep A mag.
  • geen, één of twee stemmen in groep B.

Aan de hand van het aantal stemmen worden een aantal foto’s genomineerd. Dit betekent dat die foto’s kans maken op selectie voor tentoonstellingen en/of voor opname in het jaarboek. De richtlijnen voor het nomineren vind je hier. Na het nomineren wordt kort nabesproken waarbij bekend wordt gemaakt wie de makers van de foto’s zijn.