Ieder jaar wordt er door de DAF een basiscursus fotografie gegeven. Iedereen, lid of geen lid, kan hier op inschrijven.

In de cursus komen alle technische maar ook esthetische aspecten van het fotograferen aan de orde.

Allereerst wordt er ingegaan op de techniek; wat is diafragma, wat is sluitertijd, wat is ISO en wat gebeurt er als we een van die drie veranderen? En wat is dan de invloed daarvan op je foto? Maar ook: welke invloed je lenskeuze op je foto heeft en moet je dichterbij lopen of inzoomen? Hoe werk je met witbalans, belichting en wanneer ga je over- of onderbelichten? Ook het werken met een flitser komt aan de orde en in het algemeen natuurlijk tips en trucs.

Naast de techniek wordt ook aandacht besteed aan compositieleer en de inhoud van je foto’s en leer je een beeld op een goede manier te beoordelen.

Iedere les komt een ervaren fotograaf van de club een presentatie geven over een specifieke tak van fotografie. Daarbij wordt steeds een keuze gemaakt uit:
landschap, mensen en portretten, architectuur, natuur en macro-fotografie, abstract, sport, reis- en straat fotografie.

Na iedere les krijgen de cursisten een aantal opdrachten om de theorie in praktijk te brengen. De foto’s van deze opdrachten worden doorgestuurd naar de cursusleiding zodat tijdens de daarop volgende les gezamenlijk de foto’s kunnen worden besproken.

Deze cursus is nadrukkelijk géén knoppencursus.
We gaan ervan uit dat de cursisten zelf hun handleiding goed hebben door genomen en de meest gangbare instellingen kunnen vinden op de camera.
Omdat ieder camera merk anders is kunnen we geen uitleg geven over instellingen per camera. Lees dus vooraf  goed je handleiding.
Zorg ervoor dat je weet hoe je de ISO waarde kunt instellen en waar je sluitertijd- en diafragma voorkeuze knoppen/ instellingen zitten op jouw camera.

Cursusdata, telkens op woensdag van 19:30 u tot 22.15u: 

Data: 24 januari, 14 februari, 6 maart, 27 maart, 8 mei, 29 mei.

Plaats: DAF clubgebouw, Mauvestraat 4, 3314 VL Dordrecht.

Kosten: € 135

Aanmelding: download inschrijfformulier (rechtsklik, opslaan als…) en stuur het naar:

info@daf-fotografie.nl