Foto’s moeten altijd opgestuurd worden naar rbreems@gmail.com, tenzij anders vermeld.
Opsturen kan tot zondagavond 20.00 uur voorafgaande aan de clkubavond.

Stuur je foto ALS BIJLAGE van je e-mail, in .jpg formaat.
Niet kopiëren en inplakken alsjeblieft.

En als je je foto in Photoshop hebt bewerkt sla de jpg dan op met kwaliteit 10. Elke hogere instelling heeft geen invloed op de kwaliteit maar alleen op de grootte van het bestand! (Google maar eens waarom dat zo is) 
Voor tentoonstellingen is een foto van circa 2400 bij 3000 pixels ruim voldoende voor een 50 x 60 cm afdruk (=150 dpi resolutie).
Voor het jaarboek is circa 1300 x 1700 pixels voldoende voor de afmeting 21 x 29 cm.

Voor het verwerken van een We-Transfer is onnodig meer werk nodig dus gebruik dat alsjeblieft niet. De meeste e-mail programma’s kunnen een bijlage tot 20 MB zonder problemen verzenden.

Als je de kleur van de rand (en/of passe-partout) om je foto belangrijk vindt moet je dat aangeven of zelf maken. Voor het samenstellen van de PowerPoint en het archiveren heeft het weglaten van een kader en/of passe-partout de voorkeur.

Je foto’s worden vaak op de website vertoond op pagina’s die voor het publiek toegankelijk zijn. Voor de website wordt je foto door de webmaster verkleind naar maximaal 1080 pixels hoog of 1920 pixels breed. Het origineel blijft in archief en kan gebruikt worden voor een afdruk voor een tentoonstelling. 

20220801RdB