Foto’s moeten altijd opgestuurd worden naar rbreems@gmail.com, tenzij anders vermeld.

Stuur je foto ALS BIJLAGE van je e-mail, in .jpg formaat.
Niet kopiëren en inplakken alsjeblieft.
En als je je foto in Photoshop hebt bewerkt sla de jpg dan op met kwaliteit 10. Elke hogere instelling heeft geen invloed op de kwaliteit maar alleen op de grootte van het bestand! 
Voor tentoonstellingen is een foto van circa 3000 bij 4000 pixels voldoende voor een 50 x 60 cm afdruk. ( = volledige foto van een 10 MP camera)
Voor het jaarboek is circa 900 x 1200 pixels voldoende voor de afmeting 15 x 20 cm. 
Heb je een camera die foto’s maakt met bijvoorbeeld 50 MP (circa 8500 x 5500 pixels, dan is je foto waarschijnlijk te groot om als bijlage te sturen en zo’n groot bestand is ook niet nodig; we maken voor tentoonstellingsdoeleinden geen foto’s van 1 x 1,5 meter…….
In dat geval is het handig de foto in Photoshop (of ander programma) terug te brengen naar een jpg van 3000 x 4000 pixels. Dat is altijd onder de 10 MB.   

Voor het verwerken van een We-Transfer is onnodig meer werk nodig dus gebruik dat alsjeblieft niet. De meeste e-mail programma’s kunnen een bijlage tot 20 MB zonder problemen verzenden.

Als je de kleur van de rand (en/of passe-partout) om je foto belangrijk vindt moet je dat aangeven of zelf maken. Voor het samenstellen van de PowerPoint en het archiveren heeft het weglaten van een kader en/of passe-partout de voorkeur.

Je foto’s worden vaak op de website vertoond op pagina’s die voor het publiek toegankelijk zijn. Voor de website wordt je foto door de webmaster verkleind naar maximaal 1080 pixels hoog of 1920 pixels breed. Het origineel blijft in archief en kan gebruikt worden voor een afdruk voor een tentoonstelling. 

20200525RdB