Inhoud van de clubavonden

De Clubavonden zijn altijd op dinsdagavond. Elk jaar stelt het bestuur met zorg een  jaarprogramma samen. Hierin staan een aantal vaste onderwerpen zoals fotoavonden, sprekers, het bekijken van (delen van) de Bondscollectie, maar ook alle andere wekelijkse zaken. Tijdens de evaluatieavond aan het eind van het seizoen kunnen de leden hun mening over dat seizoen laten horen, en nieuwe ideeën voor het volgende seizoen aan het bestuur voorleggen. De avonden beginnen om 20.00 uur en duren tot uiterlijk 22.30.

Door omstandigheden die buiten onze invloed vallen is het af en toe noodzakelijk om het programma te wijzigen. Wijzigingen zullen vroegtijdig bekend worden gemaakt op de clubavonden, maar ook via e-mail.

De consumpties die je gebruikt dien je zelf af te rekenen. Wij rekenen op ieders eerlijkheid. Denk ook eens aan het samen afwassen van het gebruikte serviesgoed aan het eind van de avond! Ook de zaal moet na gebruik weer in de bioscoop opstelling worden teruggezet.

De digitale en galerie fotoavonden.

Deze avonden zijn bedoeld om samen elkaars foto’s te bespreken. We proberen de foto’s positief kritisch te bespreken en letten daarbij vooral op de inhoud en compositie. Het beeld wordt besproken en geanalyseerd. Ook de emotie die daarbij boven komt drijven wordt besproken. Zie het belangrijke onderdeel “Foto’s Beschouwen“.

Clubavond ‘Digitaal’

Het positief kritisch bespreken van digitale beelden gepresenteerd op het grootbeeld TV-scherm (zie ook Beelden presenteren). Daarbij wordt vooral gelet op de inhoud en compositie. Het beeld wordt besproken en geanalyseerd.

Op een Clubavond Digitaal worden de beste foto’s genomineerd. Dit betekent dat uit de besproken foto’s een aantal foto’s gekozen worden die kans maken op selectie voor tentoonstellingen en/of voor opname in het jaarboek. De richtlijnen voor het nomineren vind je hier.

Clubavond ‘Galerie’

Het positief kritisch bespreken van op papier afgedrukte foto’s. Voor deze avonden moeten foto’s op papier worden meegebracht, opgeplakt en eventueel voorzien zijn van een passe-partout en bij voorkeur 30 x 45 cm i.v.m. de zichtbaarheid. Breng maximaal 2 foto’s mee waar je zelf helemaal achter staat.

Op een Clubavond Galerie worden de beste foto’s genomineerd. Uit de besproken foto’s worden een aantal foto’s gekozen die kans maken op selectie voor tentoonstellingen en/of plaatsing in het jaarboek. De richtlijnen voor nomineren vind je hier.

Clubavond ‘Discussie’

Op een discussieavond kan je werk meenemen wat je onder handen hebt. Om meer van de ontwikkeling van elkaars “werk in uitvoering” te kunnen zien bespreken we op deze avonden waar je mee bezig bent.

Heb je vragen zoals  “hoe kan ik deze foto verbeteren”,  ”waar moet ik op letten”,  “wat vinden jullie hiervan?”, enzovoorts? Dan zijn deze avonden hiervoor bedoeld. Het zijn dus echte voortgangsbesprekingen. De fotoavonden galerie en digitaal blijven hierdoor speciaal voor je beste foto’s.

Clubavond ‘Nieuwe vorm’

Op deze avonden wordt digitaal materiaal getoond. Dit hoeft niet af te zijn en mag nog ruw materiaal zijn, er wordt die avond niet genomineerd. In de discussie met de andere leden kan je een handvat of handvatten aangereikt krijgen waarmee je verder kan.

Clubavond ‘Inspiratie’

Ook dit jaar zijn er weer inspiratieavonden. Zij zijn bedoeld om op een anders dan andere manier ideeën op te doen.

Clubavond ‘Ledenpresentatie’

De ledenpresentatie is bedoeld om meer van je fotowerk te laten zien. Maak een presentatie, bij voorkeur in PowerPoint, om je werk te presenteren. (Mocht je hierbij hulp nodig hebben, informeer dan bij een van de bestuursleden).